top of page
  • Writer's pictureNadia's Blog

Nα αγαπάς αυτό που κάνεις ή να κάνεις αυτό που αγαπάς;





Ορισμένοι πιστεύουν ότι πρέπει να μάθετε να αγαπάτε αυτό που κάνετε, ανεξάρτητα από το ποια δουλειά κάνετε. Είναι η αγάπη για την εργασία που αναδεικνύει τη μακροβιότητα και την αριστεία. Ωστόσο, η γενιά του 21ου αιώνα, ισχυρίζεται το αντίθετο.

Πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που αγαπάμε και μόλις η αγάπη για την εργασία αυτή τελειώσει, θα πρέπει να μην συνεχίσουμε να ακολουθούμε το ίδιο επάγγελμα. Η γενιά αυτή αναζητεί συνεχώς τη δουλειά που θα είναι αρκετά ικανοποιητική και ευχάριστη και για να φτάσει σε αυτό το επίπεδο ικανοποίησης, μπορεί ακόμα και να εγκαταλείψει την υπάρχουσα δουλειά που κάνει.

Υπάρχει ένα δίλλημα εδώ: η μία πλευρά θεωρεί ότι θα πρέπει να λατρεύουμε αυτό που κάνουμε. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να απολαμβάνετε αυτή τη λατρεία, αλλά πρέπει να το κάνετε με ευλάβεια. Η άλλη πλευρά θεωρεί την εργασία μία ευχάριστη διαδικασία σαν τις διακοπές. Η υποκείμενη πεποίθηση είναι ότι μπορεί κανείς να πετύχει στην εργασία του μόνο αν την απολαμβάνει πραγματικά. Όταν δεν αισθάνεται αυτό που κάνει, σαν εργασία.

Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τη δουλειά τους αλλά δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν, είναι καιρός να μάθετε να αγαπάτε τη δουλειά σας. Πρέπει να αρχίσει να σας αρέσει, είτε δημιουργώντας εσείς τις συνθήκες είτε αλλάζοντας την προοπτική σας για να εισάγετε την αγάπη στον επαγγελματικό σας χώρο.

Αν δεν υπάρχει πραγματική αγάπη για τη δουλειά, την αισθανόμαστε ως καταναγκαστική εργασία, γεγονός που μειώνει την παραγωγικότητα και τα κίνητρά μας. Για να είστε τέλειοι σε αυτό που κάνετε, δεν θα πρέπει ποτέ να αισθάνεστε την εργασία σαν δουλειά. Μόνο τότε μπορείτε να επιτύχετε τους υψηλούς στόχους σας.


8 views0 comments

Comments


bottom of page